dimarts, 26 de novembre del 2013

COMENCEM A REFLEXIONAR...

EL GRUP DE 2 ESO C TAMBÉ ESTÀ TREBALLANT SOBRE ELS DRETS DE LES DONES...


6 comentaris:

  1. Dret a escollir la orientació sexual: Per una banda, el dret a poder triar en què creure i quina relligió practicar, i com aplicar això a la teva vida. Per l'altre costat, en aquesta pel·lícula es veu clarament la discriminació que pateixen alguns persones segons la seva orientació sexual, i el rebuig que l’homosexualitat causa en la gent, tant a la família hindú de la Jess com a la família londinenca de la Jules.


    Escena: Quan el Toni, l'amic de la Jess, li confessa que és homosexual. El gran problema és que en la seva religió i cultura els homes només poden estar casats amb dones. Per això, en Toni no li havia confessat a ningú el seu gran secret.

    Opinió: Creiem que la pel·lícula és una crítica cap a les injustícies que hi ha al món, centrant-se en la vida de dues adolescents de religió i família completament diferents. Pensem que tothom hauria de tenir dret a dir sense preocupacions quina és la seva orientació sexual, però a la vida real això no passa. A alguns països està prohibit el matrimoni homosexual. I molts cops, la gent no s’atreveix a comunicar la seva identitat sexual per la por al que les altres persones puguin pensar sobre ells.




    ResponElimina
  2. Dret a l’orientació cultural: Cada persona té dret a escollir la religió a la que vol pertànyer. La Jess està condemnada a fer tot el que la seva religió dicta i té moltes coses prohibides, entre elles jugar a futbol. Els seus pares són molt rígids i no admeten faltes de respecte ni de desobediència. No entén que els homes puguin fer el que vulguin, i ella ni tan sols pugui vestir pantalons curts.

    Escena: La Jess vol jugar a futbol i els seus pares no li deixen per culpa de la seva religió. Decideix que ha de jugar a futbol d’amagat perquè els seus pares no ho descobreixin. Gràcies a la seva germana aconsegueix encobrir la mentida fins a cert punt, però acaba sent descoberta pels seus progenitors.

    Opinió: Creiem que, encara que la Jess no està en contra de la seva religió, tampoc li agraden gaire les regles que aquesta dicta. El seu pensament és diferent i creu que no és tant dolent per a una noia jugar a futbol.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. EL DRET A SER RECOLZAT PER L’ENTORN FAMILIAR I SOCIAL EN LA MANIFESTACIÓ DE LES PRÒPIES APTITUDS

    Aquest dret significa que la gent del teu entorn ha de respectar la teva capacitat de fer una cosa o treball, tan si els agrada com si no, han de deixar-te decidir les teves pròpies aptituds i tenir-te un respecte

    En aquest cas, en la pel·lícula, la Jess juga a futbol, la seva família, els seus amics no respecten les seves aptituds , només la seva amiga Jules, el seu amic indi i les companyes d’equip, i l’entrenador

    Nosaltres opinem que aquest dret és important, perquè la teva família ha de saber acceptar les teves aptituds. Els drets s’haurien de respectar en qualsevol part del món, cultura, país, no importa de quin sexe ets, el que importa és el que tu vols ser.

    A cada religió hi ha unes normes que s’han de respectar, però si hi ha alguna cosa que t’agrada ningú t’ho pot impedir. Però desprès depèn de quina cosa facis n’hi han conseqüències.

    En la pel·lícula, la Jess és una noia índia a que els seus pares no li deixen jugar a futbol perquè segons la seva cultura les noies no poden jugar a futbol, només poden fer les coses de casa.

    ResponElimina
  5. DRET A QUÈ SIGUIN RESPECTADES LES OPINIONS

    El significat d’aquest dret és que qualsevol persona te dret a que sigui respectada la seva opinió al igual que la resta de persones.

    L’escena en què surt aquests dret és en la que la Jess li crida , li explica i demana a la seva mare que no per ser una dona no té dret a jugar a futbol. A més que ella és molt bona i li agrada jugar-hi, té tot el dret a jugar o escollir el seu futur.

    L’ opinió del grup és que avui dia la superficialitat de la gent és molt gran, la gent ja no lluita pels seus drets o almenys no tothom.

    ResponElimina
  6. DRET A ELEGIR EL PROPI DESTÍ

    · Poder escollir el que desitgis fer en un futur i que ningú t’ho impedeixi
    · Poder fer les coses que cregui millor per a ell/a mateix/a

    ResponElimina