dimarts, 26 de novembre del 2013

COMENCEM A REFLEXIONAR...

L'ALUMNAT DE 2 ESO A HA INICIAT LA SEVA REFLEXIÓ SOBRE ELS DRETS DE LES DONES...



6 comentaris:

  1. El dret a l’autofirmació de les dones.

    El dret a l’autofirmació de les dones significa que les dones tenim dret a escollir el que ens agrada fer ja que som persones com tothom.

    Per exemple: Quan la Jess decideix jugar a l ‘equip de futbol femení perquè li diu la Jules que jugui amb ella. Encara que la seva mare no vol.
    També la part que són al casament i al final el pare deixa a la Jules anar el partit amb la condició d’estar contenta després.

    L’opinió del grup: Nosaltres estem d’acord que les dones poden fer allò que es proposen sense que ningú les jutgi pel fet de ser dones, i que si fossin homes això no passaria.

    ResponElimina
  2. 1. DRET ESCOLLIT:
    - El dret a ser recolzat / da per l’entorn familiar i social en la manifestació de les pròpies aptituds.

    2. QUÈ SIGNIFICA AQUEST DRET:
    - A ser respectat pels altres, aprendre a escoltar , que la família et doni la seva comprensió i el seu afecte en el que t’agrada fer o en les teves aficions en conjunt.

    3. ESCENA DE LA PEL·LÍCULA:
    - En el moment en què els seus pares deixen anar a la Jess a jugar a futbol a Estats Units malgrat els problemes que pot causar a la seva família. Quan comencen a sentir-se orgullosos de ella i de les seves aficions.

    4. OPINIÓ DEL GRUP:
    - Que els pares t’haurien d’ajudar i estar al teu costat i deixar-te fer el que t’agrada i estar content perquè els teus pares t’ajuden i sents que ets recolzat pel teu entorn familiar.

    ResponElimina
  3. Dret a què siguin respectades les opinions

    El dret significa que una persona no ha de ser discriminada per les seves opinions. Aquesta persona és lliure de pensar autònomament
    i les persones que l’envolten han de respectar el que pensi.

    L’escena que hem triat ha sigut quan la Jess té decorada la seva habitació decorada de fotografies, pòsters i alguna que altra samarreta. En aquest moment la seva mare li diu que la seva tieta vindrà a visitar- los i no pot tenir la habitació així , li diu que tregui les imatges i els pòsters perquè segons ella a una dona hindú no li poden agradar aquestes coses.
    És un dret que normalment la societat no respecta ja que, per exemple, les persones “hippies” es consideren estranyes i la gent les discrimina. Això passa en molts països, i amb altres qüestions. En conclusió una persona és lliure d’opinar i els que l’envolten també poden donar les seves idees, però amb la condició que sempre s’hauran de respectar les opinions.

    ResponElimina
  4. Dret a elegir el propi destí

    Que puguis decidir què fer amb la teva vida, el teu futur i complir els teus somnis lluitant pel que creus que és correcte, argumentant els teus pensaments i potser arribar a convèncer els altres.

    Al principi, les famílies de les noies veuen malament que les seves filles juguin a futbol. Però després de veure-les jugar i fent el que els agrada canvien d’opinió. En l'ultima escena es pot veure que la Jules i la Jess se'n van a un altre país per seguir la seva professió com a futbolista, i les seves famílies hi estaven d'acord.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Creiem que aquest dret és important. Sobretot aquest dret hauria de ser més ressaltat en aquells països on la dona és molt discriminada o utilitzada per benefici propi. Com per exemple, en alguns països a les dones les obliguen a casar-se amb nois que els seus pares han escollit. De vegades, els propis pares volen ajudar-te a prendre alguna decisió important fins al punt d’estar escollint per tu, sense tenir en compte els teus interessos.

      Elimina
  5. Dret de la tria de la identitat cultural

    Per a nosaltres és una mica cruel que per la religió no es pugui o no deixin tenir una relació amb altres persones que no siguin de la mateixa cultura.

    ResponElimina